Hon gjorde en repris, fast med snabbspolning!

Hon gjorde det igen! Sarah Sjöström! Hon satte nytt världsrekord i finalen på 100 meter fjäril, det världsrekordet som hon bara satt knappt ett dygn innan var nu som bortblåst. Hon är bara helt otrolig, vilken idrottstjej, jag är mållös faktiskt!
Med det än en gång nya världsrekordet i finalen så tog hon ju självklart hem seger i år på VM 2009.

Grattis Sarah!! :D

Världrekord av Sarah Sjöström!

För knappt 10 minuter sedan så satt jag vid TV:n, spänd som alltid inför en svensk simmares lopp. Nu var det VM i simning som gällde, som i år sker i Italien.
15-åriga Sarah Sjöström var det som skulle simma efter att hennes lopp imorse tog henne till semifinalen på sträckan 100 meter fjärilssim. 
Starten hon fick i semifinalen var kanske inte den bästa, men tog igen gjorde hon på slutet när hon kom upp i ledning och kom in på tiden 56.44. Jag fattade det inte, hon fattade det inget, alla blev chockade. Hon hade slagit världsrekord redan här i semifinalen.

Jag kan bara säga att hon är grymt duktig den här tjejen och att ha hört intervjun där hon sa att "halva loppet gick ju bara på F2" så undrar man ju hur mycket den här tjejen kan ge. Önskar henne ett stort lycka till i finalen!!


Gemensam grupp på FACEBOOK!

Nu ska vi samla alla simmare, tränare, föräldrar m.m. som har något att göra med SS04 i en grupp på facebook. Så ta och skaffa facebook nu om ni inte har det så att vi hittar er där. Sen söker ni på SS04, så vill jag att ni går med i den gruppen. Där sker även uppdateringar om vad som sker inom klubben!

Join the group!!!!:D

2 deltagare från SS04 i år!

Fick just veta av Jörgen i klubben att SS04 hade två deltagare i Vansbrosimmet, riksmästerskapen i år!!
Vi hade Anders Albrektsson som kom in på tiden 35,36 och den tiden gav han SILVER i mästerklassen (35-39år), sen hade vi även Jan Sigurdh som blev 6:a med tiden 37,15 (mästerklass 40-44år).

Grattis till er båda för väldigt fina platser i detta mästerskap! :)


VansbrosimmetOm 2 dagar börjar Vansbrosimmen, det pågår mellan den 10-12 juli 2009 och har ungefär 8500 deltagare som ska simma i någon utav loppen. Det finns SM/JSM lopp, Ungdomssim, Halvsim, Kortsim, Tjejsim, Lilla Vansbrosimningen och riktiga Vansbrosimningen. Så mycket att vara med i och det ser ju väldigt kallt men ändå så kul ut.
Det skulle kunna vara ett riktigt mål att öva inför någon gång i framtiden.

I våras hade jag en man som jag skulle lära att simma frisim, han kom dit första gången och kunde bara "tant bröstsim", han sa att han inte simmade så ofta men höll konditionen uppe med att springa. Varför han hade bestämt sig för att delta i Vansbrosimmet nu i sommar var för att han hade lovat sim kompis detta. Så dit kom han till simhallen med knappt någon erfarenhet av simning och då hans barn var mycket bättre än honom, som jag tidigare haft i Teknik skolan... det som var så kul att under de 6 timmarna som jag sammanlagt spenderade med honom i simhallen så lärde han sig inte bara jättefint frisim utan han ville lära sig mer. Så när gångerna var färdiga så gick han därifrån med något som kunde bli riktig tävlingsim i både frisim, ryggsim och bröstsim.
Detta var första gången jag hade en vuxen och lärde, det var verkligen en ny och rolig upplevelse. De förstår en på ett helt annat sätt och man kan komma så himla långt. Men det som var så härligt var hans kämparglöd. Från att nästan aldrig simmat så gick han ibland till simhallen 2 gånger/ dag mellan våra pass som vi hade. Helt otroligt!

Jag hoppas bara att det går riktigt bra med Vansbrosimmet för honom och alla andra, lycka till!

Någon som ska delta i år? :)

Intervju med Staffan Tell

Som ni kanske kommer ihåg så skulle jag lägga upp en intervju med Staffan Tell, här kommer den...

Grattis till en finalplats på SM i Linköping får jag väl börja med att säga! 
Hur känns det att vara den första som tagit sig till en SM final i SS04?
Det känns mycket hedrande. Jag hoppas att det inspirerar fler i klubben att kämpa för att göra detsamma. 

Hur har du laddat inför denna tävling?
Jag har toppat de senaste sex veckorna. Veckan innan SM jobbade jag på att få in rätta känslan i vattnet och visualisera loppet.
Du kom in på tiden 29,71 på 50 bröstsim och slog med den tiden nytt klubbrekord, är du nöjd med din tid och klubbrekordet?
Jag är nöjd med själva loppet. Men nöjd blir jag nog aldrig i allmänhet. Nu måste jag hitta ett nytt mål. 
Hur mycket betydde den här finalsimningen i SM för dig?
Den betyder jättemycket för mig. När jag gjorde "come-back" för två år sedan var mitt mål att kvala till SM. När jag uppnått det var målet semi-final och sedan final. Nu måste jag som sagt hitta nya målsättningar. 
Vem är Staffan Tell?
En snart trettioårig kille som älskar simning och att tävla.
Hur länge har du simmat, hur länge kommer du fortsätta?
Jag började simma typ 1984 i Solna SS. Jag kom med i elitgruppen 1991 under ledning av Stefan Adlerborn. 2001 slutade jag för att göra come-back 2007. Jag kommer att fortsätta simma så länge kroppen orkar med. Nils Ferm som simmar masters är 90 år så det är väl en bra inspirationskälla.
Vad fick dig att börja i SS04? Vad är bäst med klubben?
Jag tycker att SS04 är en fantastisk klubb. Både simmarna och de som arbetar i organisationen. Det är en klubb som tänker långsiktigt och som arbetar hårt för att alla ska få vara med.
Är ditt spec bröstsim? Har det alltid varit det?
Jag har alltid haft bröstsim som specialsimsätt. Jag gillade medley också men är tämligen usel på ryggsim så det funkar inte optimalt.
Vad är ditt nästa mål med simningen?
Jag har många delmål. Träningsmässigt skulle jag vilja komma igång med styrketräningen. Vi har ju fått en ny fys-tränare, Johan, i klubben så det ska bli spännande att göra ett upplägg. Resultatmässigt siktar jag på en SM-medalj. Det är en hög målsättning men ingenting är omöjligt. 

              Hur presterar du idag jämfört med innan du lade av 2001?

Det jag tycker är mest intressant med min come-back är att det går snabbare nu än för åtta år sedan när jag lade av. Slutsatsen är solklar; det är på tok för tidigt att lägga av när man är i 20-årsåldern!

Tack för intervjun Staffan! Lycka till i fortsättningen!


SS04:s första SM final!

Staffan Tell är den första i SS04 som har kommit till en SM-final, i år gick SM i Linköping. Han simmade 50 meter bröstsim på tiden 29,71.. det tog honom till en sjätteplats i SM på sträckan 50 br.

Jag har bett att han ska berätta lite om sig själv och så, så snart kommer det förmodligen upp en intervju med Staffan här på simmarbloggen! Kul!

Jag och hela SS04 vill gratta dig Staffan Tell till den fina 6:e platsen och även det nya klubbrekordet som blev på streckan.


Summer Games, pass 3

Lördag förmiddag spenderades i härliga Eriksdalsbadet, älskar den simhallen!
Med glädje, skratt och kämparglöd från de flesta så klarades det näst sista passet av, på denna tävling. Sista dagen av Stockhom Summer Games 2009 är imorgon.

Medaljplatser fick vi av alla olika valörer, bra jobbat!
Även många fina tider på långbanan blev det av alla:)
Nu är det årliga igång igen!

Nu är det igång igen, SUMMER GAMES. Vi har många anmälningar och jag hoppas att det går bra för er som har simmar under de här fyra dagarna. Tävlingaen sker både i 25 meters och 50 meters bassängen.

På lördag tror jag att det blir att jag åker in och fotar och hejar, vi får se. För imrogon är det ju Gröna Lund som gäller, ALLA är på, right?

LYCKA TILL:)

RSS 2.0